Op 30 augustus 2019 kreeg Günter Giesen de zilveren eremedaille van de gemeente Doetinchem uitgereikt door locoburgemeester Jorik Huizinga. Günter Giesen ontving de zilveren eremedaille vanwege zijn bijzondere prestaties en verdiensten op het gebied van kunst en cultuur. 

Günter Giesen heeft zich de afgelopen 17 jaar in diverse functies ingezet voor het welslagen van het Stadsfeest in de gemeente Doetinchem. Het Stadsfeest is het grootste buitenevenement van onze gemeente. De heer Giesen heeft zich o.a. bezig gehouden met de voorbereidingen, de boekingen, de podiumbouw, de presentatie, de communicatie en de PR. Het stadsfeest heeft niet alleen lokaal, maar ook regionaal een zeer grote uitstraling en aantrekkingskracht. Door de inzet van de heer Giesen is Doetinchem mede op de kaart gezet op cultureel-muzikaal vlak.

Na afgelopen Stadsfeest heeft de heer Giesen zijn werkzaamheden beëindigd. Het gemeentebestuur is Günter Giesen zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet.

Erkenning voor uitzonderlijke verdiensten

Dit alles heeft de gemeente Doetinchem ertoe bewogen om Günter Giesen te onderscheiden met de zilveren eremedaille van de gemeente Doetinchem.