Vrijdag 5 juli worden de camperplaatsen op de Varkensweide in gebruik genomen. Deze zes camperplaatsen maken het voor camperliefhebbers mogelijk om dichtbij het centrum van Doetinchem de nacht door te brengen.

Wethouder Ingrid Lambregts (aanvalsplan binnenstad) opent vrijdagmiddag 5 juli om 16.00 uur samen met Ruud Gardenbroek (voorzitter van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC)) de camperplaatsen. Vanaf zaterdag kunnen camperliefhebbers overnachten op één van de vier grote of twee kleine overnachtingsplekken.

Er zijn basic camperplaatsen gerealiseerd, dichtbij het stadscentrum. De camperplaatsen zijn voorzien van water, elektriciteit (tegen betaling via een app) en gratis Wifi. Overnachten kan voor het reguliere parkeertarief van € 4,- per dag. Tegen een geringe vergoeding kunnen de kampeerders gebruik maken van de faciliteiten, zoals de sanitaire voorzieningen, van Watersportcentrum De Ank. Daarnaast is het openbaar toilet op De Bleek in de buurt.

StadsLAB
De plannen voor de camperplaatsen komen voort uit het StadsLABproject Oude IJssel. Het doel is om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken. Het StadsLAB is dé plek waar ideeën over de toekomst van de binnenstad van Doetinchem tot bloei komen. Inwoners, ondernemers en ambtenaren slaan de handen ineen en werken in meerdere projectgroepen samen om ideeën en initiatieven te bedenken, ontwikkelen en realiseren. Meer informatie over het StadsLAB en de projecten: www.stadslabdoetinchem.nl.