Ondernemers of inwoners van de binnenstad hebben de mogelijkheid om de gevel van hun pand  te vergroenen.

Geveltuin of toch een groene gevel?
Je kunt op verschillende manieren je pand vergroenen. Zo kun je kiezen voor een geveltuin. De eerste rij stenen voor de gevel wordt dan vervangen door beplanting. Een andere optie is een groene gevel. Er wordt een speciaal rek tegen de gevel geplaatst, zodat planten (zoals een klimop) omhoog groeien. Het rek is makkelijk te bevestigen én voorkomt dat planten aan de muur groeien.

Voorbeeld van vergroenen livera

Binnenkort krijgt de Livera als eerste een rek voor een groene gevel en een geveltuintje.

Voordelen  van groen
Meer groen in de stad brengt veel voordelen met zich mee. Zo zakt bij een forse regenbui meer water in de grond en komt er dus minder water in het riool terecht. Meer groen zorgt ook voor verkoeling van de omgeving en het haalt fijnstof uit de lucht.

Samenwerken aan een leefbare en toekomstbestendige binnenstad
In overleg wordt er een rek voor een groene gevel en/of een geveltuin aangelegd. In ruil voor de aanleg/plaatsing verzorg je zelf het onderhoud van het groen. Samen werken we aan een leefbare en toekomstbestendige stad.

Wil jij een geveltuin? Of wil je jouw pand én straat aantrekkelijker maken met een groene gevel? Neem dan contact op met Frederike Jager van Projectgroep groen via binnenstad@doetinchem.nl.