Vanaf maandag 19 oktober 2020 worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Gaswal. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het plan om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken. Zo werken we in Doetinchem aan een ‘stadsboulevard’ die de aantrekkingskracht van de stad verbetert.

Wat is er al gebeurd aan de kant van de Bleek?
Het Oude IJssel gebied bestaat uit twee delen: de zijde aan de kant van de Bleek en de zijde aan de kant van het stadscentrum. Aan de Bleeksezijde zijn inmiddels de meeste aanpassingen uitgevoerd:

  • De Wijnbergseweg, Dichterseweg en Stokhorstweg zijn opnieuw ingericht
  • Er zijn camperstandplaatsen aangelegd
  • Er is een speel- en leerpad gemaakt
  • Er is een openbaar toilet geplaatst

Wat gaat er gebeuren aan de kant van de stad?
De werkzaamheden aan de stadszijde staan nu op het punt te beginnen. Zowel de Gaswal als C. Missetstraat worden versmald. Hierdoor zijn auto’s, motoren en andere voertuigen te gast in het gebied. We beginnen eerst met het versmallen van de Gaswal, de werkzaamheden aan de C. Missetstraat volgen in een later stadium.

Wanneer starten de werkzaamheden aan de Gaswal?
De werkzaamheden beginnen op maandag 19 oktober 2020. Uiterlijk 1 december 2020 zijn de werkzaamheden aan de Gaswal klaar.

Binnenstad blijft bereikbaar
Voorop staat dat de binnenstad tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijft. Zowel met de auto (voor bevoorradend verkeer) als te voet of op de fiets.

Omleidingsroutes
Om de werkzaamheden goed en veilig te laten verlopen, worden er omleidingsroutes aangegeven. Het doorgaande verkeer wordt op een aantal plaatsen, ruim buiten de binnenstad, al verwezen naar een alternatieve route door middel van borden. Wij vragen u vriendelijk de aangegeven routes te volgen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het project, de werkzaamheden en de omleidingsroutes? Kijk dan op de projectpagina ‘Totaalplan Oude IJssel’ op deze website. Ook bent u iedere dinsdag van harte welkom bij het Stadslab in de Walmolen (IJsselkade 30). Hier kunt u het plan bekijken en een toelichting of antwoord op uw vragen krijgen.

Maak een afspraak
Brengt u een bezoek aan de Walmolen? Dan houden we ons hierbij uiteraard aan de coronarichtlijnen van het RIVM. Er kan maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd naar binnen. Wilt u er zeker van zijn dat u niet hoeft te wachten? Maak dan een afspraak met projectleider Albert Gerritsen via 06-51264834 of per email: a.gerritsen@doetinchem.nl.

Planning werkzaamheden

• Gele pijl: Gaswal, vanaf Waterstraat richting Europaweg afgesloten van 19 oktober tot en met 19 november;
• Rode pijl: Gaswal, vanaf Europaweg richting Waterstraat afgesloten van 20 november tot en met 1 december;
• Groene pijlen: deze toegangen (Grutpoort, Waterstraat, Prinsenhof) blijven tijdens de werkzaamheden in gebruik.