Liefhebbers van het strand kunnen vanaf nu in Doetinchem terecht aan de Oude IJssel. Daar heeft de gemeente Doetinchem in samenwerking met restaurant IJsselkade een stadsstrand aangelegd, één van de eerste acties uit de uitvoeringsagenda binnenstad om de binnenstad en de verbinding met het water aantrekkelijker te maken. Het strand wordt zaterdag 25 juni om 12.30 uur officieel geopend door wethouders Drenth en Lambregts, met de hele middag tal van activiteiten voor jong en oud.

Het horecaconcept IJsselkade op initiatief van zes Doetinchemse ondernemers in de voormalig garage van de politie, werd op 1 juni jl. al geopend. Nu is ook het strand en het openbare grasveld naast het terras klaar. Het strand is niet alleen bereikbaar via de flaneersteiger, het fiets- en voetpad en het terras van IJsselkade. Het strand wordt zowel gebruikt voor sportieve activiteiten zoals beachvolleybal en yoga on the beach op zondagochtend, vertier voor de kleinsten maar is uiteraard ook een plek om fijn te relaxen op de strandstoelen.

De gemeente en initiatiefnemers van IJsselkade hebben met het nieuw aangelegde strand als voornaamste doel te verbinden, in de breedste zin van het woord.