Op diverse plekken in de stad wordt de komende tijd gewerkt aan het mooier maken van onze stad. Deze plekken worden gemarkeerd met een grote schep, zodat iedereen kan zien dat de stad daar verbetert.

Verschillende projectgroepen bedachten de afgelopen jaren mooie ideeën voor de stad en werkten deze uit in plannen. Nu komt de fase om alle ideeën in praktijk te brengen. Er verandert het komende jaar dus veel in de binnenstad.

Zo wordt de Terborgseweg verbeterd, komt er meer groen in de binnenstad, wordt in de Grutstraat een pand gesloopt om een horecaplein te maken, krijgen de plannen rondom de Oude IJssel steeds meer vorm, wordt een streekproductenmaand georganiseerd, kan iedereen de tentoonstelling Achterhoek in 3D bewonderen bij de Oude IJssel. En zo komt er nog veel meer.

Plannen worden zichtbaar
Wethouder Ingrid Lambregts: “Achter de schermen is de afgelopen jaren heel veel werk verzet door vrijwilligers en ambtenaren om mooie plannen uit te werken. Samen willen we Doetinchem verbeteren, zodat het nog prettiger wordt om er te verblijven. Ik ben blij dat iedereen de komende tijd kan zien dat er nu echt dingen gaan veranderen in de stad. Zie je de grote schep staan, dan weet je dat daar gewerkt wordt aan onze stad.”

Eerste project

De projectgroep Groen heeft de eer als eerste de schep te mogen neerzetten. Gerrit-Jan van Ochten, voorzitter van de werkgroep: “We hebben veel ideeën om meer groen toe te voegen aan de binnenstad. Dat vrolijkt de straten enorm op. Doetinchem speelt daarmee in op de wereldwijde trend om meer te vergroenen in de binnensteden. Er wordt nu een eerste stap gezet met het toevoegen van een aantal bomen in de Heezenstraat en de Heezenpoort.”