De projectgroep Oude IJssel heeft het conceptplan gemaakt met als doel de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken. In het plan is ruimte voor bewoners en bezoekers om te recreëren en ontspannen op en langs het water. Er zijn bijvoorbeeld plannen om meer voetpaden rondom de oude IJssel aan te leggen, standplaatsen te maken voor campers, een zitkade aan het water te maken en meer mogelijkheden voor horeca en evenementen rondom het water. Dit is slechts een greep uit de vele ideeën.

Bekijk hier een video over de plannen

Feedbacksessies

De projectgroep wil graag weten wat inwoners en ondernemers van het conceptontwerp vinden en nodigt u daarom van harte uit voor één van de feedbacksessies.

Maandag 1 mei, 13.00-19.00 uur, StadsLAB

Dinsdag 2 mei, 09.00-13.00 uur, Markt

Woensdag 3 mei, 13.00-17.00 uur, StadsLAB

Vrijdag 5 mei, 11.00-17.00 uur, StadsLAB

Zaterdag 6 mei, 11.00-16.00 uur, StadsLAB

Het conceptontwerp is te zien in het StadsLAB, Heezenstraat 31 of op dinsdag op de weekmarkt.

Toelichting conceptplan

Wilt u de toelichting van het conceptplan bekijken? Klik dan hier voor de toelichting.

 

 

Alle feedback wordt door het projectteam bekeken en wordt meegenomen in een definitief ontwerp. Dit ontwerp komt, samen met een uitvoeringsplan, in de gemeenteraad.

Verkeer

De verbinding Gaswal/Missetstraat vormt een fysieke barrière tussen de Oude IJssel en de binnenstad. Dagelijks rijden zo’n 15.000 motorvoertuigen over deze verbinding. Er is verkeersonderzoek gedaan naar de effecten van het terugdringen van het verkeer. Er zijn verschillende mogelijkheden om het verkeer te verminderen. Hierover wordt afzonderlijk van het ontwerp een besluit genomen, maar het wordt wel gelijktijdig aan de gemeenteraad voorgelegd.