Stadslab Doetinchem organiseert in samenwerking met de Gruitpoort het project Achterhoek in 3D. Het doel is om in de binnenstad van Doetinchem te laten zien wat de Achterhoek te bieden heeft. Door middel van een verkiezing is geïnventariseerd wat de mooiste meest bijzondere gebouwen van de Achterhoek zijn. De 9 winnende gebouwen worden als 3D-prints in het tweede helft van 2017 onder meer tentoongesteld in het Stadsmuseum in Doetinchem.

In de Gruitpoort is het 3D-lab. Hier wordt dit project voor het grootste deel uitgevoerd. Je bent van harte welkom om hier op dinsdag avond vanaf 20.00 uur een kijkje te komen nemen. Hier kan je ook mee ontwerpen aan de winnaars van de verkiezing!

De projectgroep bestaat uit: Ester van de Haar (vz.), Eefje Ernst, Menno Dotinga, Wim Maatman, Alfred Uytdewillige, Maaike Kool en de vrijwilligers van het 3D Lab. Verder werken onder meer studenten van RijnIJssel (Arnhem), het Ulenhof College (Doetinchem) en het Graafschap College (Doetinchem) mee aan het project.

Winnaars verkiezing:

Aalten: Oude St. Helenakerk, Aalten
Berkelland: RK-kerk H. St. Cecilia, Rietmolen
Bronckhorst: Gemaal Grote Beek, Bronkhorst
Doesburg: De Waag, Doesburg
Doetinchem: Villa Ruimzicht, Doetinchem
Montferland: Kasteel Huis Bergh, ‘s-Heerenberg
Oost-Gelre: Werenfriduskerk, Zieuwent
Oude IJsselstreek: Dru cultuurfabriek, Ulft
Winterswijk: Steengroeve en Steengroevetheater, Winterswijk

Achterhoek in 3D is mogelijk door: StadsLAB Doetinchem, Gruitpoort, Cad2M, Stadsmuseum Doetinchem