Maandag 19 maart jl.  openden vijf AOC Oost studenten hun Pop-up store “Pup Op” aan de Catharinastraat 29 in Doetinchem met voornamelijk zelfgemaakte spullen. Met deze studieopdracht doen ze ervaring op in de wereld van het ondernemen. De winkel is tot en met 31 maart 2018 open.

Luc Bosman uit De Heurne, Anouk Schuurman uit Westendorp, Milou Gilsing uit Netterden, Marinke Dieker uit Etten en Tessa Giesen uit Ulft zitten in het laatste jaar van hun opleiding Bloem & Design en Design & Styling niveau 3 en 4 aan AOC Oost in Doetinchem.
“Het doel van de opdracht van het openen van een winkel is om kennis te maken met het ondernemen. En zo weet je ook wat er allemaal bij komt kijken als je een winkel wilt openen,” vertellen de vijf studenten. “Wij hebben ervoor gekozen om de winkel in Doetinchem te openen, omdat we het een leuke stad vinden en we veel mensen uit de omgeving kennen”.

De winkel
Na verschillende panden te hebben bekeken, viel de keus al snel op het pand aan de Catharinastraat nummer 29.  “Waarom we voor dit pand hebben gekozen is omdat het een mooi groot pand is. Het pand is vanbinnen helemaal wit, maar dat kwam ons eigenlijk perfect uit, waardoor onze producten juist mooi opvallen en naar voren komen.” Vanuit de opleiding kregen ze een budget van 750 euro, dat ze zelf moeten terugverdienen.  “Het is niet een heel groot budget, maar met wat puzzelen gaan we ons er mee redden.”

De producten
In de pop-up store zijn zelfgemaakte producten te koop, zoals zelfgemaakte kastjes, draadcactussen, etagères, schilderingen op boomschijfjes en een superleuke boekenlamp.  “We hebben ervoor gekozen om sommige producten van afvalmateriaal te maken waar bedrijven niks meer mee kunnen, zoals bijvoorbeeld de houten kastjes. In onze winkel zijn gerecyclede producten te vinden. Maar ook verkopen we voorjaarsbolletjes en leuke tulpenboeketten.”

Openingstijden
Tot en met 31 maart is de winkel geopend op maandag van 13:00 tot 18:00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9:30 tot 18:00, vrijdag van 9:30 tot 21:00 uur, zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur en zondag 25 maart van 12:00 tot 17:00 uur.