Op zaterdag 26 augustus is de Oude IJssel het decor voor een concert. Vanaf 12:00 uur zijn er voor zowel de jeugd als volwassenen diverse activiteiten op de kade en op het water. Het programma eindigt om 00.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk.

Het Oude IJssel Concert
Het concert vindt plaats vanaf het water met het oude zeilschip Tatanka als podium. Vanaf 12:00 uur zijn er voor zowel de jeugd als volwassenen diverse activiteiten op de kade en op het water. Van 19.00 tot 22.30 uur treden verschillende artiesten op: jonge talenten als Wies Knipping, Emma Lukassen en de inmiddels geroutineerde artiesten jazz-zangeres Lizzy Ossevoort en violiste/zangeres Anne zullen naast het Peter Beets Trio en Brace een programma verzorgen. Het laatste deel van de avond draaien DJ Turne en DJ Danjah muziek en kan er tot 00.30 uur gedanst worden. Doetinchemse horeca-ondernemers als Gringo’s, Blend, Met Liefde by Robbert en Michiel Keukens zorgen voor hapjes en drankjes.

Omleiding verkeer binnenstad
Om het evenement mogelijk te maken, zijn er omleidingen voor het autoverkeer. Het evenement vindt plaats op het water en op de C. Missetstraat vanaf de fietsbrug tot aan de molen. De Gaswal/C. Missetstraat (vanaf de Europabrug tot aan ’t Brewinc) en de IJsselkade worden afgesloten van zaterdag 26 augustus 7.00 uur tot zondag 27 augustus 22.00 uur. De weg wordt afgesloten door middel van dranghekken en verkeersregelaars. Bij noodgevallen kunnen de hulpdiensten de weg gebruiken.

Ontwikkeling van het gebied tussen de Oude IJssel en de binnenstad
Het Oude IJssel Concert biedt de kans om de rivier en de binnenstad op een bijzondere wijze te beleven. De afsluiting van de weg biedt inzicht in hoeverre het mogelijk is om het verkeer op de Gaswal/Missetstraat te beperken. Het betrekken van de Oude IJssel bij de binnenstad is een belangrijke opgave voor de toekomst van de Doetinchemse binnenstad. Aan een plan voor de inrichting van het gebied wordt momenteel gewerkt.