Daar waar vroeger nieuws werd gemaakt, verrijst nu iets nieuws: het Joop Sarsplein. Een flexibel horecaplein midden in dé horecastraat van Doetinchem, dat ruimte biedt voor terrassen en evenementen. Op woensdag 4 december 2019 is het Joop Sarsplein officieel opgeleverd.

Wethouder Ingrid Lambregts en gedeputeerde van provincie Gelderland Peter Kerris, deden gezamenlijk de officiële opleveringshandeling voor het Joop Sarsplein. Zij droegen daarmee het plein symbolisch over aan de familie Hendrixen, eigenaar van het plein. Vanaf april 2020 wordt het Joop Sarsplein in gebruik genomen en er is dan een grootse, feestelijke opening.

Samen maken we de binnenstad mooier

Het plein ligt op de locatie waar in het verleden het pand van de regionale krant De Gelderlander stond. De glas-in-loodramen uit het voormalige pand, zijn verwerkt in het plein. Daarnaast zijn diverse andere verrassende Doetinchemse elementen terug te vinden op het plein.

Wethouder Ingrid Lambregts, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de binnenstad, is blij met het nieuwe plein. “We zijn een gastvrije stad. Het voormalige Gelderlanderpand stond al lange tijd leeg. Ik vind het mooi dat we vervolgens samen met een ondernemer met creatieve ideeën, komen tot een goed plan dat bijdraagt aan de gastvrijheid van onze stad. Ook de provincie waardeert dit soort samenwerkingen, in dit geval in de vorm van subsidie. Ik kijk ernaar uit dat inwoners en bezoekers van de stad vanaf voorjaar 2020 kunnen genieten van dit gezellige Doetinchemse plein.

Horecaplein

Het horecaplein biedt voor horecaondernemer Hendrixen de mogelijkheid voor het realiseren van een terras. Enkele malen per jaar is er ruimte voor evenementen. Het plein vormt een aantrekkelijke ruimte, waar bomen en beplantingen een prominente plek hebben. Door de realisatie van het plein is eveneens een betere doorsteek gecreëerd naar de Catharinastraat.