De vernieuwde stationsomgeving is 2 september 2017 geopend. Hiermee is een prachtig en krachtig OV knooppunt ontstaan. Trein en busverbindingen zijn volledig met elkaar verbonden. Dit is te zien in de buitenruimten maar werkt ook door in de dienstregelingen.

Om dit te realiseren hebben de NS, ProRail, Arriva, provincie Gelderland en de gemeente Doetinchem de afgelopen jaren intensief samengewerkt en is er fors geïnvesteerd. Het resultaat is een volledig nieuw busstation, een vernieuwde treinzone (midden perron), de renovatie van het stationsgebouw en de vernieuwing van het stationsgebied.

Het stationsgebied is volledig autovrij gemaakt. Er is nu alle ruimte en comfort voor de reizigers. Het nieuwe skateplein zorgt voor een positieve ‘reuring’. Het Doetinchemse OV knooppunt is nu helemaal up to date.

De volgende stap is de verbinding van het OV knooppunt naar de binnenstad via de Terborgseweg. Met het project de Rode Loper wordt deze route, de Terborgseweg opgeknapt. De ondernemers en bewoners van de Terborgseweg zijn betrokken bij de ontwerpplannen.