Op weg naar een stadsboulevard in de binnenstad van Doetinchem

Op weg naar een stadsboulevard in de binnenstad van Doetinchem

Op 15 november gaat de C. Missetstraat tussen de Waterstraat en de IJsselkade weer open voor auto’s. Maar wat staat er nu nog te gebeuren? Met het afronden van de weg is het gebied natuurlijk nog niet klaar. In dit artikel informeren wij u graag over wat er de komende tijd in het gebied bij de Oude IJssel gebeurt om het water meer bij de binnenstad te betrekken: een nadrukkelijke wens van inwoners en ondernemers in het plan om de binnenstad aantrekkelijker te maken.

Het wegdek van de fietsbrug, over de rijbaan van de C. Missetstraat en een deel van de Waterstraat, is af en heeft een bijzondere betekenis. Door gebruik te maken van drie kleuren (donkerblauw, lichtblauw en grijs) en door het wegdek aan te brengen in de vorm van een golfbeweging, verbeelden we de verbinding tussen de binnenstad en de Oude IJssel. Om deze verbinding nog zichtbaarder te maken, plaatsen we aan beide kanten van deze oversteek een zestal (twaalf in totaal) zes meter hoge Lisdodden. Een Lisdodde is een rietsoort die veelal te vinden is langs het water.

Stadsboulevard Doetinchem

Aanplantwerkzaamheden en Park of Dutch Dreams

De komende periode wordt gebruikt om rondom de C. Missetstraat het nodige aan te planten. Daarmee krijgt de weg een mooie groene aankleding. Ook maken we een begin met het aanplanten van het Park of Dutch Dreams. Dit park wordt aangelegd bij de Oude IJssel tussen de Europabrug en de fietsoversteek aan de kant van de binnenstad.

Ligweide met waterelementen

Tussen de C. Missetstraat en de Oude IJssel is door het verleggen van de weg veel ruimte ontstaan. In het voorjaar wordt dit deel ter hoogte van de Walmolen omgetoverd tot ligweide met waterelementen waar mensen heerlijk kunnen ontspannen en genieten van het water.

Steiger en tribune

Bij de Oude IJssel is een aantal jaar geleden een flaneersteiger aangelegd. Deze steiger wordt, onder de fietsbrug door, verlengd richting de Europabrug. Daar waar je nu bij de fietsbrug met de trap omhoog kunt, wordt in het voorjaar een tribune geplaatst. Ook hier kunnen mensen lekker zitten om te ontspannen. Ook geeft deze tribune de mogelijkheid evenementen op het water te organiseren.

Mispelplein

Tussen de Wijnbergseweg en de fietsbrug leggen we in het voorjaar een klein plein aan. Dit plein noemen we het Mispelplein vanwege de vorm van een Mispelbloem. Op dit plein komt een kunstwerk met gietijzeren tegels.

Elk ‘bloemblad’ van het Mispelplein krijgt een eigen functie. Zo bestaat één bloemblad uit een fietsenstalling, een ander is het openbaar toilet, weer een ander is een terrasvlonder en de twee laatste bloembladen zijn groen en ecologisch. Ook komt hier een drinkwaterpunt.

Meer informatie

Meer informatie over wat er rond de Oude IJssel in de binnenstad van Doetinchem gebeurt, vindt u op www.stadslabdoetinchem.nl. Ook kunt u onderstaande video bekijken.

2021-11-11T07:55:24+00:0011 november 2021|
Go to Top