Wilt u de binnenstad van Doetinchem aantrekkelijk maken? Bent u de bedenker van een nieuwe groene entree voor de binnenstad van Doetinchem? In december en januari is er een ontwerpwedstrijd, waarbij een ‘groene poort’ ontworpen wordt voor de toegang van de binnenstad aan de Hamburgerstraat.

 

Vroeger stonden op vier plekken rondom de binnenstad stadspoorten. Die poorten komen terug, op een creatieve en eigentijdse wijze. Het worden groene entrees van de binnenstad. De eerste ‘groene poort’ komt op de kruising Hamburgerstraat – Raadhuisstraat. En u kunt de ontwerper zijn van die eerste ‘groene poort’.

 

Hoe kunt u deelnemen?

Het StadsLAB  nodigt iedereen die zich betrokken voelt bij Doetinchem uit om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd. De term ‘poort’ hoeft daarbij niet letterlijk genomen te worden; het ontwerp hoeft niet de vorm te hebben van een traditionele poort, maar heeft vooral als doel: bezoekers gastvrij welkom heten in de binnenstad.

Deelname aan de ontwerpwedstrijd is eenvoudig:

 1. Verzin een idee of maak een ontwerp.
 2. Werk uw idee/ontwerp uit op papier, maquette, 3d-computermodel, schilderij of een heel andere manier. Uiteindelijk moet het in het StadsLAB tentoongesteld kunnen worden.
 3. Lever uw ontwerp/idee uiterlijk 31 januari 2017 in via binnenstad@doetinchem.nl of bij het StadsLAB aan de Heezenstraat 31 (openingstijden: woe/vrij/za – 13:00 -17:00).
 4. Laat uw contactgegevens achter bij de inzending.

 Aan de ontwerpwedstrijd zijn de volgende randvoorwaarden/regels verbonden:

 • Deelname is niet leeftijdsgebonden; iedereen mag meedoen
 • De plaats van de ‘groene poort’ is de kruising Hamburgerstraat – Raadhuisstraat
 • Het ontwerp moet bijdragen aan het groener maken van de binnenstad
 • De vormgeving van de ‘groene poort’ is geheel aan de ontwerper
 • De materiaalkeuze en afmetingen zijn vrij te bepalen
 • Het object mag geen verkeershinder of onveilige situatie opleveren
 • De auteursrechten van het ingestuurde ontwerp worden bij deelname overgedragen aan gemeente Doetinchem.


Deskundige jury

De sluitingsdatum is 31 januari 2017. Uit de inzendingen kiest een vakjury de 10 beste ontwerpen/ideeën. Vervolgens kiest de samenleving uit deze selectie drie favorieten. De vakjury wijst uiteindelijk het winnende ontwerp aan uit deze favorieten. Het winnende ontwerp wordt uitgewerkt tot een realiseerbare ‘groene poort’ en wordt medio 2017 geplaatst.


website-01