Het zal je niet ontgaan zijn: de Terborgseweg krijgt een metamorfose. De weg wordt vanaf de Oostelijke Randweg tot aan de Raadhuissstraat opnieuw ingericht. Er komt meer groen, ruimte voor langzaam verkeer en een aantrekkelijke looproute van het station naar het centrum.

De Terborgseweg heeft diverse winkels en is een belangrijke toegangsweg naar de binnenstad voor zowel voetgangers, fietsers, automobilisten als openbaar vervoer. De afgelopen jaren is samen met bewoners en ondernemers hard gewerkt om tot een plan te komen.

De Terborgseweg krijgt nu een groen karakter. Er worden bomen geplaatst bij het station en ter hoogte van het centrum. Ook wordt er een groene middenberm aangelegd. Om drukke fietsroutes te voorkomen komen er fietspaden die gescheiden zijn van de rijbaan. Zo kunnen fietsers veilig en comfortabel doorfietsen. Aan de zijde van de winkels komt een rode loper (breed voetpad). Samen met de groene bomenrij wordt dit een aantrekkelijk wandelpad tussen het stationsgebied en de binnenstad.

Wanneer?
Aannemer Dusseldorp Infra is 3 september 2018 gestart met de eerste werkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat bewoners en winkels gedurende de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar blijven, wordt het werk in fases uitgevoerd. De Terborgseweg is naar verwachting voor de zomer van 2019 klaar.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.doetinchem.nl/terborgseweg of lees de ‘Special Metamorfose Terborgseweg’. Ook verschijnt regelmatig actuele informatie op de gemeentepagina in het Doetinchems Vizier. Vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Dan kun je terecht bij Inge Speldenbrink via i.speldenbrink@dusseldorp.nu.