Wethouder Sluiter van Cultuur prijst aanpak van inwoners en ondernemers. 

 

Doetinchem wordt dé evenementenstad van de Achterhoek, waar een half miljoen bezoekers per jaar op afkomen.

Dat is de ambitie van de inwoners, ondernemers en ambtenaren van de StadsLAB-projectgroep Evenementen. Wethouder van Cultuur, Maureen Sluiter, glimlacht bij het horen van die cijfers: “Ik hou wel van ambities.”
Het Stadsfeest, Straatfestival Buitengewoon, het Korenfestival en DjazzVibes zijn een paar voorbeelden van evenementen waar Doetinchemmers van kunnen genieten. Evenementen die bijdragen aan een vitale stad. Volgens Maureen Sluiter kan Doetinchem trots zijn op dit grote aanbod.

“Doetinchem is een levendige stad, maar kan nog bruisender worden”, zegt de wethouder die verantwoordelijk is voor evenementen in de stad. “Door het jaar heen kunnen we meer doen. Verschillende type evenementen, die voor verschillend publiek en dynamiek zorgen. Nieuw publiek doet nieuw leven.” Wat iets tot een succes maakt, is voor elk evenement verschillend: “Ieder evenement heeft zijn eigen waarde, zijn eigen bijdrage, zijn eigen publiek.”

Iedereen aan boord
De wethouder juicht de nieuwe manier van samenwerken tussen gemeente, inwoners en ondernemers toe. “Een andere manier van werken, die ik als wethouder heel erg leuk vind. Samenwerken vind ik het belangrijkste wat er is. Dan kom je tot iets heel moois, waar iedereen achter kan staan.”

Ze prijst de aanpak van de projectgroep Evenementen. In oktober organiseerde de projectgroep twee forumavonden met prikkelende brainstormsessies. Daarbij waren inwoners, ambtenaren en organisatoren van evenementen aanwezig. Ook de wethouder was erbij: “Sommige organisatoren kenden elkaar daarvoor nog niet. Het idee dat evenementen elkaar kunnen versterken, werd breed gedragen”.

Evenementenloket
Na de brainstormavonden ligt er een duidelijke agenda. Er moet één evenementenloket komen, spreiding van evenementen is belangrijk en goede publieksmarketing noodzakelijk. Achterhoekers moeten één overzichtelijke evenementenkalender krijgen, waarin ze in een oogopslag zien wat er in Doetinchem te doen is.

Volgens de wethouder is het nu de uitdaging om de ideeën concreet te maken. Te beginnen met een evenementenloket. Zo’n loket maakt het makkelijker om bestaande en nieuwe evenementen te organiseren en op elkaar af te stemmen. Wethouder Sluiter tot slot: “Daar komt de gemeente om de hoek kijken. Daar gaan we concreet helpen, om er samen handen en voeten aan te geven en iedereen betrokken te houden.”

Meepraten over evenementen?
Kom 24 januari naar het eerste Evenementencafé in de Gruitpoort.

djazzvibes