Vanuit het plan om de binnenstad van Doetinchem aantrekkelijker te maken, wordt onder andere het centrum steeds groener gemaakt. Dit maakt onderdeel uit van het zogenaamde ‘Aanvalsplan Binnenstad’. Zo zijn in de Boliestraat en de Adelaarstraat nieuwe plantenbakken met zitplaatsen gerealiseerd. De stenige straten krijgen hierdoor meer leven en het helpt de hitte in de stad te bestrijden.

Een aantal ondernemers uit de Boliestraat en Adelaarstraat kwam met het idee extra groen in beide straten toe te voegen. In samenwerking met de ondernemers, de werkgroep groen (vanuit het StadsLAB) en de gemeente is uiteindelijk een ontwerp gemaakt die mooi past in het straatbeeld. Zo zijn er vijf trellissen geplaatst; drie in de Boliestraat en twee in de Adelaarstraat. Trellissen zijn plantenbakken met rechtopstaande schermen die er voor zorgen dat klimopplanten er tegenaan kunnen groeien.

Opening trellissenBiodiversiteit
De trellissen zijn gemaakt door een Doetinchems bedrijf, namelijk Heel Metaal. In de plantenbakken zitten diverse klimops en vaste planten. Bij de keuze van de planten is gelet op het versterken van de biodiversiteit. De klimop heeft nog volop de kans omhoog te groeien. Het uiteindelijke resultaat is een begroeide kolom van wel vijf meter hoogte.

Gezellig straatbeeld
Het verzoek vanuit de ondernemers om zitjes in de straat te creëren was een schot in de roos. Bezoekers weten de zitplaatsen goed te vinden en dat zorgt voor een gezellig straatbeeld. In de trellissen zit ook verlichting met verschillende kleuren. De ondernemers in de straat kiezen zelf hun favoriete kleur.

Aantrekkelijke binnenstad
Door de coronacrisis heeft de officiële opening wat langer op zich laten wachten. Projectwethouder Ingrid Lambregts is op 18 juni bij de ondernemers langs gegaan om hen te feliciteren met deze mooie, groene toevoeging in de straat. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met de maatregelen rondom corona. Ingrid Lambregts: “Het aantrekkelijker maken van onze binnenstad is nog nooit zo belangrijk geweest als nu, in deze coronatijd. Het is dan ook mooi om te zien dat we hier met zijn allen werk van maken en mooie resultaten boeken. De ondernemers zitten niet stil en als gemeente ondersteunen wij hen graag daar waar mogelijk!