Een etentje voor een vriendin van 90, zodat ze nog eens buiten komt. Een beautydagje voor een dochter die ernstig ziek is. Een warme chocomel drinken met oma, omdat ze er altijd voor haar is. Dit zijn slechts drie van de tien wensen die Lekker. Doetinchem in vervulling brengt.

In het weekend van 16 en 17 december 2017 werd de grote kerstboom op het Simonsplein voor twee dagen omgetoverd tot ‘Lekker. Doetinchem Wensboom’. Bezoekers van de binnenstad lieten ruim 160 wensen achter in de boom voor een dierbare of speciaal iemand.

Een wens voor een ander
Er zijn zo veel ontroerende wensen in de wensboom achter gelaten. Uit de 160 wenskaarten zijn de wensen geselecteerd die uitvoerbaar zijn. “Hoe graag we dat ook zouden willen, wij kunnen helaas geen zieke mensen beter maken of de vrede op aarde herstellen.” Het was de bedoeling om drie wensen te realiseren. Omdat het enorme aantal wensen de verwachting overtrof, maar zeker ook door de ontroerende verhalen achter de wensen, is besloten niet drie maar tien wensen in vervulling te laten gaan. De tien getrokken wensen worden in vervulling gebracht met enthousiaste medewerking van diverse Doetinchemse ondernemers.

Uiteenlopende wensen

Lekker.Doetinchem laat de volgende tien wensen in vervulling gaan:

  • De wens van 9-jarige Dena: Warme chocomel drinken met oma, omdat ze er altijd voor haar is – mogelijk gemaakt door lunchroom Met Liefde.
  • De wens van Ina: Een lekker etentje voor haar zus en zwager, omdat ze een moeilijke tijd hebben door het overlijden van hun dochter – mogelijk gemaakt door Stadscafé Simons.
  • De wens van Yolanda: Een nieuwe bril voor haar dochter, omdat ze zelf niet over de financiële middelen beschikt – mogelijk gemaakt door Lindenhovius Opticiens.
  • De wens van Jacqueline: Een high tea voor haar collega die altijd voor iedereen klaarstaat en zichzelf daarbij vergeet – mogelijk gemaakt door Stretto Eten & Drinken.
  • De wens van Linda: Een Nieuwjaarspakket voor haar ouders, na een moeilijk jaar met vele ziekenhuisbezoeken – mogelijk gemaakt door Kippie, Boekhandel Raadgeep & Berrevoets, Zuivelhoeve, Chocolaterie Mousset, Koffieblom, Slijterij ’t Pleintje en Venetïe. 
  • De wens van Anja: Een etentje met een vriendin van 90, omdat ze niet zoveel meer de deur uit komt – mogelijk gemaakt door Hotel-Restaurant Villa Ruimzicht.
  • De wens van Francien: Borrelen en eten met vier vrienden, als dank voor alle steun die ze haar geven tijdens haar strijd tegen haar ziekzijn – mogelijk gemaakt door Restaurant Mood’s.
  • De wens van Angela: Die schoenen wenst voor haar jonge dochter, zodat ze weer op goede schoenen naar school kan – mede mogelijk gemaakt door Schuurman Schoenen.
  • De wens van mevrouw Schamp: Die met jongeren met een beperking werkt en voor hen wenst dat ze naar een muziekvoorstelling kunnen gaan – mogelijk gemaakt door Lekker. Doetinchem.
  • De wens van Lydia: Een beautyverwendagje voor haar ernstig zieke dochter, zodat ze even kan ontspannen – mogelijk gemaakt door de Beautyfabriek.