Lekker. Doetinchem is genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee (NCT) 2018 in de categorie gemeenten tot 100.000 inwoners. De uitreiking van de prijs vindt plaats op maandag 4 juni tijdens de 11e editie van het Nationaal Congres Citymarketing in Leeuwarden.

De andere genomineerden in de categorie tot 100.000 inwoners zijn Woerden, Lelystad en Zandvoort. De gemeenten zijn aangedragen door een groep van experts op het gebied van citymarketing. Vervolgens moesten de gemeenten hun progressie op het gebied van citymarketing inzenden. Bij de vaststelling van de genomineerden is gekeken naar progressie op aspecten als draagvlak onder partners, co-financiering, doelgroepbenadering, onderzoek & monitoring en uitgevoerde activiteiten. De genomineerde steden presenteren zich op 8 mei aan de jury.

In 2017 werd de prijs niet uitgereikt in de categorie steden tot 100.000 inwoners. Lelystad en Woerden kregen de NCT-aanmoedigingsprijs van de jury.

In de categorie steden met meer dan 100.000 inwoners zijn Den Haag, Dordrecht, Leeuwarden en Tilburg genomineerd. In 2017 ging de prijs in deze categorie naar Eindhoven.