“Voor ons is het belangrijk om eens per jaar het magazijn op te ruimen”, aldus Renske Hammink. Ze is bedrijfsleider van KWD Sport B.V., groothandel in sportartikelen en sportkleding aan de Houtmolenstraat 23 in Doetinchem.

KWD Sport is vooral een voorraadhoudend bedrijf . We hebben wel een kleine showroom waar we klanten direct een doelnet of trainingspak kunnen leveren. Maar als we de overjarige collectie willen opruimen moeten we uitwijken naar een andere locatie. Op 19 en 26 november hebben we toevallig onze jaarlijkse opruiming aan de Plakhorstweg 19.

Welke overweging heb je voor die locatie?
Voor ons is het praktisch om de verkoop dichtbij ons magazijn te hebben. Het is logistiek erg lastig om in de stad te gaan zitten. We kiezen voor twee zaterdagen. We huren daarvoor een maand een locatie. Dan kunnen we goed opbouwen en daarna weer netjes afbreken. Dat doen we vanuit onze vestiging, we rijden dan veel heen en weer. Dat kost tijd en veroorzaakt overlast als je ver weg zit, zeker in het centrum.

Hoe vind je een geschikte pop-upstore voor komende uitverkoop?|
Bijvoorbeeld via de makelaar. De ruimte waar we vorig jaar zaten is verkocht. Voor ons is het fijn dat er nog een goede ruimte in de buurt vrij stond. Het was snel geregeld.

Wat zit er in de uitverkoop?
We verkopen allerlei producten uit ons assortiment die 3 à 4 jaar oud zijn. En voorraad die niet zo goed loopt, zien we in de verkoopstatistieken. Dat een product niet goed loopt kan bijvoorbeeld liggen aan de kleur of aan de maat. We leveren vooral aan verenigingen, scholen, bedrijven en gemeenten.

De uitverkoop is altijd in deze periode?
Dat klopt, in de periode van augustus tot en met oktober is het druk. Dan begint het sportseizoen, dan willen scholen schoolshirts en verenigingen nieuwe ballen en doelnetten. Als deze periode voorbij is maken we de balans op.