De kruising IJsselkade – C. Missetstraat is sinds 10 mei tijdelijk dicht. De afsluiting zou tot 30 juni duren, maar er is besloten dit te verlengen tot de bouwvak, 1 augustus. Als er geen verkeer rijdt kan er veiliger gewerkt worden. Behalve asfalt moet ook beton gestort worden in een bocht naast het asfalt. Dit beton beschermt de weg tegen draaiende vrachtwagens, maar heeft extra tijd nodig om uit te harden.

Gedurende de afsluiting van de kruising kan verkeer komend vanaf de Terborgseweg en de Raadhuisstraat niet via de IJsselkade naar de C. Missetstraat rijden. Hiervoor worden omleidingen ingesteld. Bedrijven en aanwonenden blijven altijd bereikbaar.

Sinds eind april wordt er gewerkt aan de C. Missetstraat. De weg en het gebied eromheen wordt opnieuw ingericht. Het doel is om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken en het gebied aantrekkelijker te maken.

Vanaf 1 augustus is de IJsselkade weer gewoon berijdbaar. Vanaf de molen kan dan alleen nog linksaf gereden worden richting Havenstraat en A18.

Omleiding tijdens afsluiting IJSselkade

Wat betekent dit voor doorgaand verkeer?

Doorgaand verkeer kan tijdelijk geen gebruik maken van de IJsselkade. Verkeer wordt via de Raadhuisstraat en de Terborgseweg omgeleid. Het doorgaand verkeer op de C. Missetstraat kan de normale route volgen via de tijdelijke weg die is aangelegd naast de C. Missetstraat ter hoogte van de Handelskade.

Wat betekent dit voor omwonenden?

Omwonenden ondervinden enige hinder van de wegafzettingen en omleidingen, maar iedereen kan op ieder moment gedurende de werkzaamheden bij hun woning komen. De stad verlaten via de IJsselkade is tijdelijk niet mogelijk. Bewoners moeten de stad verlaten via de Gasthuisstraat, Waterstraat en Korte Kapoeniestraat.

Wat betekent dit voor ondernemers?

De ondernemers aan de IJsselkade blijven bereikbaar. Ook voor bevoorrading. De leverancier kan niet via de C. Missetstraat de stad verlaten.

Ondernemers kunnen niet via de Prinsenhof, maar moeten gebruik maken van de route Gaswal, Kapoeniestraat, Waterstraat, Gasthuisstraat. En deze route in omgekeerde volgorde centrum uitwaarts.

Binnenstad blijft bereikbaar

Ondanks alle werkzaamheden en afzettingen is het uitgangspunt dat de gehele binnenstad gedurende de werkzaamheden altijd bereikbaar blijft.

Omleidingsroute

Bekijk hier de situatie ter plaatse en de omleidingsroute die kan worden gereden.

Waar vind ik meer informatie?

Wilt u meer weten over het gehele project? Kijk dan op www.stadslabdoetinchem.nl op de pagina over het project ‘Totaalplan Oude IJssel’.

Daarnaast bent u van harte welkom op dinsdagen in de Walmolen (IJsselkade 30). Hier kunt u het plan inzien en een toelichting krijgen. We houden ons hierbij uiteraard aan de coronarichtlijnen van het RIVM. Zo kunnen er maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Wilt u er zeker van zijn dat u niet hoeft te wachten? Maak dan een afspraak met projectleider Albert Gerritsen via de hieronder genoemde contactgegevens.

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de aannemer: firma Mouwrik Waardenburg Oost uit Elst. De uitvoerder, de heer G.J. van Oort, is bereikbaar op telefoonnummer (0481) 366 111.

Voor vragen over het hele plan kunt u contact opnemen met A. Gerritsen, projectleider van gemeente Doetinchem. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-51264834 of per email: a.gerritsen@doetinchem.nl.