In het weekend van 15 en 16 december staat het centrum van Doetinchem geheel in het teken van de naderende kerstdagen. Op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur is er een sfeervolle kerstmarkt met kerstkoren en midwinterhoornblazen op het Simonsplein. Er zijn diverse muziek- en dansoptredens van de muziekschool en dansschool Bertha Huls in de Catharinakerk en in het centrum. Op beide dagen kunt u in de kerk samen met de Kerstman en zijn elfjes op de foto. Ook de BAX-ijsbaan is geopend. De grote kerstboom midden op het Simonsplein wordt deze twee dagen omgetoverd tot ‘Lekker. Doetinchem Wensboom’.

Een wens voor een ander
Kerstmis is dé gelegenheid om eens echt stil te staan bij een ander: zomaar een geliefd persoon of iemand die extra aandacht goed kan gebruiken. Iedereen die een wens heeft voor een ander, mag deze op 15 of 16 december tijdens winkelopeningstijden in de ‘Lekker. Doetinchem Wensboom’ hangen. De wensen worden geschreven op speciaal ontworpen wenskaarten. De kaartjes zijn te verkrijgen bij de wensboom.

Wethouder Ingrid Lambregts: “Vorig jaar is voor het eerst de actie ‘Doe een wens voor een ander’ geïntroduceerd in de binnenstad. Meer dan 160 inwoners en bezoekers van de binnenstad lieten hun wens voor een dierbare achter in de Wensboom. Het enorme aantal ontroerende wensen overtrof de verwachting. Het is hartverwarmend om te zien hoe de binnenstad dit initiatief heeft omarmd en vele Doetinchemse ondernemers er gezamenlijk voor zorgen dat meerdere wensen ook echt in vervulling kunnen gaan. Ik hoop dat er dit jaar wederom mooie wensen in vervulling mogen gaan voor mensen die dat echt verdienen.”

Initiatief van Lekker. Doetinchem
Lekker. Doetinchem, initiatiefnemer van de wensboom, laat tien wensen uitkomen. De personen waarvan de wensen in vervulling gaan, ontvangen in december bericht.