Het zal niemand ontgaan zijn: in de zomer reed er een gratis Hop-on Hop-off Shuttle door Doetinchem. Op vaste dagen reed de elektrische stadstrein als proef elke drie kwartier langs parkeerplaatsen naar en door het centrum van Doetinchem en weer terug. Er werd volop gehopt in Doetinchem. De chauffeurs hebben zelfs een paar keer reizigers moeten teleurstellen omdat de trein vol zat.

Ingrid van Loon rijdt sinds het begin met de shuttle. Als chauffeur merkt zij veel enthousiasme. ‘Er zijn zo veel mensen enthousiast en blij. Gezinnen met jonge kinderen, mensen met rollators, toeristen. Iedereen maakt er gebruik van. Zelfs scholieren gaan graag een rondje mee. Sommige mensen zeggen zelfs dat ze Doetinchem door andere ogen zien. Door de trein kunnen ze zitten, om zich heen kijken en de stad ervaren. We hebben zelfs een bewoonster die iedere week een rondje mee rijdt. Ze is al ouder en mag niet meer fietsen. Voor haar is het echt een uitje. Iedere week komt ze en vraagt ze: “Mag ik weer een rondje mee?”. Voor het sociale contact is de shuttle dus ook helemaal niet verkeerd. Ik hoop dan ook dat het niet alleen bij een proef blijft.’

Nu de proef is afgelopen kan er worden gezegd dat de Hop-on Hop-of Shuttle heeft voorzien in de behoefte van vele bezoekers van onze binnenstad. Dit weekend reed de shuttle nog de laatste gratis ritjes. De proef loopt tot vandaag, 1 oktober 2018, en wordt daarna geëvalueerd.