Sinds 19 oktober wordt druk gewerkt aan de uitvoering van de werkzaamheden aan de Gaswal. Om de overlast te beperken, worden de afrondende asfalteringswerkzaamheden in één keer uitgevoerd. Dat betekent dat de Gaswal op maandag 30 november één dag volledig wordt afgesloten in beide richtingen, in plaats van verspreid over meerdere dagen. Dat scheelt tijd, geld, overlast en is bovendien beter voor de kwaliteit van de weg.

Het versmallen van de Gaswal en C. Missetstraat, zodat het gemotoriseerde verkeer te gast is in het gebied, is onderdeel van het inrichtingsplan dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Buiten de spits

Op maandag 30 november wordt de Gaswal volledig afgesloten. De werkzaamheden beginnen ná de ochtendspits om 9.00 uur. We doen er alles aan om de weg voor de avondspits dezelfde dag gereed te hebben voor al het verkeer.

Binnenstad blijft bereikbaar

Voorop staat dat de binnenstad ook op maandag 30 november gewoon bereikbaar blijft. Zowel voor bevoorradend verkeer per auto, als te voet en met de fiets. Voor verkeer vanaf de Europaweg wordt buiten een duidelijke aanvullende omleidingsroute aangegeven. Het doorgaande verkeer wordt ruim buiten de binnenstad al verwezen naar een alternatieve route. De Waterstraat blijft bereikbaar via de C. Missetstraat.

Planning

De werkzaamheden aan de Gaswal en de C. Missetstraat worden in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase, waar we nu mee bezig zijn, wordt afgerond op 1 december. De tweede fase (werkzaamheden C. Missetstraat) start op 1 maart 2021 en is naar verwachting 1 december 2021 klaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het gehele project, de omleidingsroutes en de werkzaamheden? Kijk dan op www.stadslabdoetinchem.nl/project/totaalplan-oude-ijssel, of bezoek het Stadslab in de Walmolen (iedere dinsdag geopend). Vanwege de coronamaatregelen maakt u het best van tevoren even een afspraak (bel 06-51264834 of email naar a.gerritsen@doetinchem.nl).