Binnen het Stadslab heeft de projectgroep Evenementen twee avonden (12 en 25 oktober) georganiseerd om samen met organisatoren en belanghebbenden te praten over de evenementen in Doetinchem. Dat is bijzonder, want laten we eerlijk zijn, het gaat eigenlijk wel goed met die evenementen: veel en gevarieerd. Vaak worden ze georganiseerd door inwoners, ondersteund door veel vrijwilligers. Dus waarom zou je daar wat aan willen veranderen?

 

Doetinchem Evenementenstad

Vanuit het Aanvalsplan Binnenstad zijn evenementen aangeduid als belangrijke pijlers om de binnenstad vitaal te houden. Er wordt al heel ambitieus geroepen: we moeten naar 500.000 bezoekers per jaar! Dat zou mooi zijn, maar wat voor een bezoekers zijn dat? En hoe dragen die bij aan de vitale binnenstad? Hoe organiseren we de afstemming en de promotie? En is het niet slim als we als organisatoren wat meer met elkaar samenwerken?

 

Ontmoeten

Tweede positieve punt van de avonden is, dat de organisatoren cs. met elkaar in gesprek zijn gekomen en elkaar leerden kennen. Wie weet wat daar nog voor moois uit voortkomt.

 

Ludiek kwartetspel

Bij de brainstormavond op 12 oktober werd een kwartetspel uitgereikt om de creativiteit te prikkelen: wat we hebben is mooi, maar wat zou er nog meer kunnen en willen we samenwerken? Daarbij gaat het om evenementen met een landelijke uitstraling, originele manieren van sponsorwerving en promotie, onderlinge afstemming, bijzondere locaties, thema’s. Aan de hand van stellingen gingen ruim 50 deelnemers in steeds wisselende groepen aan de slag.

 

Resultaten en uitnodiging eerste evenementencafé 24-1

Met de resultaten uit de eerste bijeenkomst, zaten de organisatoren tijdens de tweede bijeenkomst op de 25steoktober samen met raadsleden en vakambtenaren opnieuw aan tafel. Drie vragen onderwerpen stonden op de rol: de waarde en invulling van het evenementenloket, de spreiding en de gezamenlijke promotie van evenementen. Het doel van de tweede bijeenkomst was tot enkele richtingen/adviezen te komen om de voorgenoemde onderwerpen te concretiseren en/of door te ontwikkelen. De uitkomsten van deze bijeenkomst komen binnenkort op deze website en worden nader door de projectgroep uitgewerkt. De uitwerking wordt op dinsdagavond 24 januari tijdens het eerste evenementencafé (een noviteit!) in de Gruitpoort gepresenteerd. Alle mensen die iets met evenementen in Doetinchem hebben, worden van harte uitgenodigd voor dit café. Aanvang is om 19.30 uur in Gruitpoort.

 

foto-impressie-forumavonden