In de Heezenstraat en de Heezenpoort zijn in oktober nieuwe grote plantenbakken geplaatst. Vorige week zijn deze voorzien van bomen en deze week is de rest van het groen geplant. Onder toeziend oog van de werkgroep Groen en wethouder Lambregts zijn op maandag 12 november de laatste plantjes erin gezet. Ondernemers uit de straat vierden de afronding van dit eerste grote vergroeningsproject mee.

De werkgroep Groen komt voort uit StadsLAB   Doetinchem. Samen met ondernemers uit de straat hebben zij ideeën uitgewerkt en zo samen tot dit ontwerp gekomen. De bakken zijn geproduceerd door een Doetinchems metaalbedrijf. In de bakken is verlichting aangebracht om de bomen aan te lichten.

Vergroenen binnenstad
De nieuwe inrichting is een uitwerking van de opgave vergroenen binnenstad, een deelopgave uit de uitvoeringsagenda om de binnenstad economisch te versterken. Een van de volgende projecten voor de werkgroep is het vergroenen in de Boliestraat. Daarnaast worden op diverse plekken bomen toegevoegd in de binnenstad en wordt de eerste groene entree, de Hamburgerpoort uitgewerkt om te realiseren. Dit vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal 2019. Dit loopt mee met het werk aan de Terborgseweg en de Raadshuisstraat.