C. Missetstraat vanaf 15 november weer open voor auto’s

C. Missetstraat vanaf 15 november weer open voor auto’s

Vanaf maandag 15 november 07.00 uur kunnen auto’s en fietsers weer gebruik maken van de gebruikelijke route C. Missetstraat – Gaswal in de binnenstad van Doetinchem. Het vernieuwen en verleggen van de weg is daarmee afgerond. Belangrijke verandering is dat vanaf 15 november een vrachtwagenverbod geldt in de C. Missetstraat voor het gedeelte tussen de IJsselkade en de Waterstraat. Door de aanpassingen aan de weg en het vrachtwagenverbod zijn auto’s te gast in het gebied.

De weg is nu klaar, maar de komende tijd blijven we hard werken aan de uitstraling van het gebied. Denk aan de aanleg van het ‘Park of Dutch Dreams’, het groen rond de weg en de inrichting van de boulevard langs het water aan de stadszijde van de Oude IJssel. Zodra ook dat gereed is, zijn we een mooi gebied rijker waar we kunnen genieten van water en groen.

‘Belangrijke mijlpaal afgerond’

De werkzaamheden aan de weg zijn goed verlopen. Ingrid Lambregts, wethouder Binnenstad: ‘Nadat inwoners en ondernemers met dit plan voor de binnenstad kwamen, werd ik direct enthousiast. Nu dat we een belangrijke mijlpaal van dit plan hebben afgerond, is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid. Dit gebied wordt een verrijking van onze binnenstad en vergroot onze aantrekkingskracht. Natuurlijk hebben de werkzaamheden voor overlast gezorgd, maar ik ben ervan overtuigd dat het eindresultaat veel gaat opleveren voor onze stad, ondernemers, inwoners en natuurlijk bezoekers!’

Bezoekers Sinterklaasintocht kunnen zonder hinder gebruik maken van fietsbrug

De fietsbrug over de Oude IJssel bij de Waterstraat is vanaf 13 november gereed en geopend voor fietsers en voetgangers. Daarnaast blijft de C.Missetstraat in het weekend van 13 en 14 november gesloten voor auto’s. Dat betekent dat iedereen zonder hinder via de fietsbrug de Oude IJssel kan oversteken. Bovendien geeft dit bezoekers de mogelijkheid om de nieuwe C. Missetstraat rustig te bekijken of wandelend te verkennen.

Geïnteresseerden zijn op zondag 14 november welkom in de Walmolen

Het weekend van 13 en 14 november is een mooie kans voor u het gebied in alle rust en zonder auto’s te verkennen. Wilt u meer informatie over de plannen rond de Oude IJssel in de binnenstad van Doetinchem? Wij staan u graag te woord! De koffie staat voor u klaar op zondag 14 november tussen 12.00 en 16.00 uur in de Walmolen in Doetinchem.

2021-11-04T07:55:02+00:004 november 2021|
Go to Top