Sinds 12 april 2021 werken we aan de C. Missetstraat en de IJsselkade. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de plannen om de binnenstad meer bij de Oude IJssel te betrekken. Door de tijdelijke weg naast de C. Missetstraat kon gemotoriseerd verkeer gebruik blijven maken van de route. Hier komt vanaf maandag 30 augustus verandering in.

Dan starten de werkzaamheden aan het laatste deel van de C. Missetstraat. Van 30 augustus tot en met 30 november is er geen verkeer mogelijk op dit deel van de C. Missetstraat. Verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

Plattegrond afsluiting en omleiding C. Missetstraat vanaf 30 augustus

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Binnenstad blijft bereikbaar

Wegwerkzaamheden verlopen nooit zonder enige vorm van overlast. Ook hier kunt u daarom overlast ervaren. Voorop staat dat de binnenstad tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijft. Dit geldt voor voetgangers, fietsers, auto’s en voor bevoorradend verkeer.

Werkzaamheden aan oversteek fietsbrug naar Waterstraat

Voor fietsers en voetgangers blijft de situatie hetzelfde als tijdens de laatste maanden. Dit betekent dat zij tussen de Waterstraat en IJsselkade de inmiddels bekende omleiding moeten volgen. Deze route staat aangegeven. Daarnaast gaan we vanaf 23 augustus aan de slag met de oversteek bij de fietsbrug naar de Waterstraat. Deze route blijft tijdens de werkzaamheden open voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden kunnen wel tot enige overlast leiden.

Werkzaamheden aan C. Missetstraat combineren met werkzaamheden van Alliander

We willen graag zo efficiënt mogelijk werken. Daarom combineren we de werkzaamheden aan de weg met werkzaamheden van Alliander aan kabels en leidingen. Zo voorkomen we dat er op twee momenten gewerkt en gegraven moet worden. Hierdoor beperken we de overlast.

Wij staan u graag te woord bij vragen

Voor meer inhoudelijke informatie over dit project kunt u ons bereiken via het algemene nummer van de gemeente Doetinchem (0314) 377 377. Voor praktische vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de aannemer Van Mouwrik via (0481) 366 111 of bij geen gehoor (0481) 654620.

Blijf op de hoogte via www.stadslabdoetinchem.nl

Wilt u meer weten over het gehele project en de werkzaamheden? Kijk dan op de projectpagina ‘Totaalplan Oude IJssel’ op  www.stadslabdoetinchem.nl. Ook bent u van harte welkom op dinsdagen in de Walmolen, IJsselkade 30 (vanaf 24 augustus weer geopend). Hier kunt u het plan inzien en een toelichting krijgen. We houden ons hierbij uiteraard aan de coronarichtlijnen van het RIVM. Zo kunnen er maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Wilt u er zeker van zijn dat u niet hoeft te wachten? Maak dan een afspraak via het algemene telefoonnummer (0314)  377 377.