De binnenstad van Doetinchem wordt weer een stukje groener! Door te investeren in het vergroenen van de openbare ruimte, maken we de binnenstad aantrekkelijker om in te wonen, winkelen en verblijven. Groen is immers gezond en belangrijk voor het klimaat en ecosysteem van Doetinchem.

Boliestraat

Binnenkort komen er groene eye catchers in de Boliestraat. Studenten van de Universiteit Wageningen bedachten samen met de projectgroep Groen de spectaculaire oplossing. Er worden bakken met kabels in de straat geplaatst. Hieraan groeien klimplanten. De kabels met planten gaan wel zes meter de lucht in. In de winter is het een verlichtingsobject en in de zomer wordt het helemaal groen. Zo wordt de straat een stuk groener. De ondernemers van de Boliestraat werken nauw samen met de werkgroep Groen en zijn erg enthousiast.

Heezenstraat

Ook in de Heezenstraat en bij de Heezenpoort worden bakken geplaatst. De bakken krijgen vier bomen en onderliggende begroeiing. In overleg met de ondernemers is het ontwerp bedacht. Op de rand van de bakken komen houten zitplaatsen waar je lekker onder de bomen kunt zitten. Zo maken we de stad steeds mooier, groener en gezonder.

Werkkaart Groen

Groen kun je vaak maar één keer per jaar plaatsen. Om een overzicht te krijgen van alle kleine en grote groenprojecten in de stad is er een ‘Werkkaart Groen’. Projecten die met groen te maken hebben worden op de werkkaart ingetekend. Ook plannen rondom de Oude IJssel en de herinrichting van de Terborgseweg worden ingetekend. Zo is er een handig overzicht van wanneer er wat staat te gebeuren in de stad.