Na een rit van een kleine drie uur kwamen ondernemers, wethouders en de burgemeester uit Hulst aan in StadsLAB Doetinchem. Hier werden zij verwelkomd door enkele wethouders van Doetinchem en burgemeester Traag.  Professor Gert Jan Hospers was uitgenodigd om een kort college te geven over de veranderende stad en hoe we daar als gemeente op kunnen anticiperen. Wethouder Drenth nam ze vervolgens mee in onze Doetinchemse Aanpak die uit Gert Jan Hospers’ onderzoek is ontstaan.

Onze aanpak ten aanzien van de binnenstad wekt nationale interesse, ook te merken aan de bezoeken van andere gemeenten. Het enthousiasme is groot, en de uitwerking wordt steeds zichtbaarder. Na de presentatie van wethouder Drenth waren de bezoekers natuurlijk nieuwsgierig naar de binnenstad. Tijdens een ‘walking lunch’ namen we ze mee, met als eerste tussenstop Retaillab Blend. Hier werden de bezoekers onder het genot van een amuse van Achterhoekse producten op de hoogte gebracht van de plannen die de projectgroep ‘Streekproducten’ heeft. Daarnaast is het Retaillab Blend een mooi voorbeeld van de vermeniging van horeca en retail, en hier heeft Mariel Kampshoff dan ook wat over verteld.

Vervolgens werd er langs de flaneersteiger door gelopen naar het Borghuis waar een broodje klaar stond en een bezoek gebracht kon worden aan het Stadsmuseum. Terug in het StadsLAB werden de bezoekers nog verrast met een toetje van Lunchroom Heezencorner en vertelde eigenaar Chris Derksen wat hij heeft bijgedragen aan het project. De middag werd afgesloten met een korte discussie en vragenronde waar uit bleek dat gemeente Hulst met zeer veel waardering kijkt naar onze aanpak. Met vol enthousiasme gaan we door!