Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Aantrekkelijke binnenstad? Kom kijken in het StadsLAB!
Meer groen in de stad, een stadsboulevard, de verkoop van streekproducten, pop-up winkels, overkappen straten, fietsen in de stad, of meer gezellige evenementen. Het is een greep uit de voorstellen om de binnenstad van Doetinchem aantrekkelijk en gastvrij te maken. Deze voorstellen zijn gemaakt door een grote groep enthousiaste Doetinchemmers die in tien werkgroepen hard aan de slag zijn geweest. Zij presenteren hun plannen op 13 en 14 februari in het StadsLAB. Komt u kijken? Met uw reactie worden de plannen nog beter.

Kom kijken en reageer op 12 en 13 februari
De voorstellen voor de binnenstad zijn te bekijken in het StadsLAB aan de Hamburgerstraat op vrijdagmiddag 12 en zaterdagmiddag 13 februari. Bekijk de plannen en kom met suggesties en verbeteringen. Dat kan uiteraard natuurlijk ook digitaal via onze website www.stadslabdoetinchem.nl

Van plan naar project
Nadat de werkgroepen de reacties hebben verwerkt, komen de plannen in de uitvoeringsagenda en die gaat naar de gemeenteraad. In april buigt de gemeenteraad zich over alle voorstellen.
Na april worden de plannen omgezet in projecten. Ook dan blijft de inspiratie en daadkracht van Doetinchemmers nodig. Wilt u meedoen aan het realiseren van de projecten? Geef u dan bij het StadsLAB op.

Veel betrokkenheid bij de toekomst van de binnenstad
De Doetinchemse binnenstad mag op veel aandacht en betrokkenheid rekenen. Al voor de zomer dachten honderden Doetinchemmers en Achterhoekers mee over de toekomst van de binnenstad. Dat resulteerde in de visie waarin de gastvrije binnenstad in een decor van groen en water centraal staat. Tien werkgroepen bestaande uit bewoners, ondernemers, bezoekers en ambtenaren, hebben de draad in december en januari verder opgepakt. De hoofdopgaven uit de visie, namelijk ‘beleef de Achterhoek in de binnenstad’, ‘betrek de Oude IJssel bij de binnenstad’ en ‘bevorder het ondernemerschap in de binnenstad’ zijn nu in voorstellen uitgewerkt. De werkruimte van de werkgroepen is het StadsLAB aan de Hamburgerstraat. Vandaar dat we hier de voorstellen presenteren.

 

Loop op 12 en 13 februari bij Stadslab binnen

Op 12 en 13 februari hangen de voorstellen van de werkgroepen in Stadslab in de Hamburgerstraat 67. Kom uw mening geven! U kunt binnenlopen op deze vrijdag of zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.